Biserica mondială

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea consideră că are un rol special în răspândirea mesajului Evangheliei în întreaga lume, fiind prezentă în 212 din cele 235 de țări recunoscute de către Națiunile Unite, publicând prin cele 60 de edituri ale sale în 311 limbi.

Organizare

Cele peste 92000 de biserici care la data de 30 septembrie 2020 numărau mai mult de 21 de milioane de membri sunt administrate de către 13 diviziuni mondiale și două teritorii atașate.

Sediul central de administrare al tuturor diviziunilor și bisericilor este reprezentat de Conferința Generală localizată în Silver Spring, Maryland, Statele Unite ale Americii. Autoritatea în Biserica Adventistă provine din rândul membrilor care selectează liderii care sa-i reprezinte atât la nivel local, regional sau mondial. Aleși o data la 5 ani, membrii comitetului executiv mondial, cât și președintele coordonează activitatea administrativă și spirituală mondială a Bisericii Adventiste.

Organizarea administrativă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Educație

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se remarcă în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume având 9489 școli, colegii, universități și institute de formare. Această rețea de școli, dintre care numeroase au primit recunoașterea publică pentru activitatea desfășurată, oferă educație creștină atât la nivel preuniversitar cât și universitar, punând un accent deosebit pe dezvoltarea mentalității de slujire a societății.

Universitatea de Științe Medicale din Loma Linda, California

Sănătate

Adventiștii de Ziua a Șaptea dețin 227 de spitale și sanatorii și 673 clinici și dispensare care deservesc în jur de 20 de milioane de persoane și promovează în mod consecvent programe de asigurare a sănătății populației, oferind programe pentru renunțarea la fumat, reabilitare a alcoolicilor, programe de slăbire și de sănătate emoțională.

Universitatea Loma Linda din sudul Californiei, specializată în domeniul medical, s-a bucurat de interesul mass-media mai mult decat oricare alt centru medical din Statele Unite datorită rezultatelor cercetărilor stiintifice, dintre care unele reprezintă premiere mondiale, cum ar fi transplantul de inima la copii („Baby Fae”) si acceleratorul de protoni folosit pentru tratarea cancerului.

O alta instituție medicală adventistă, Spitalul Adventist din Florida, a fost aleasă de către concernul Walt Disney să asigure asistența medicală pentru noua comunitate Disney, Celebration City.

Tot în acest domeniu se remarcă doi specialiști mondiali:

 Dr. Benjamin Carson, conducătorul secției de neurochirurgie pediatrică a instituțiilor medicale ale Universitătii Johns Hopkins din Baltimore, S.U.A. și pionier in neurochirurgie pediatrică. Cunoscut poate cel mai mult datorită eforturilor încununate de succes în domeniul separării siamezilor si pentru rezultatele obținute in tratarea atacurilor de epilepsie la copii, acesta a primit in 2008 Medalia prezidențială a Libertații ca “recunoaștere a contribuțiilor sale extraordinare aduse medicinii si a influenței sale motivatoare asupra tinerilor Americii”, dupa cum a precizat fostul președinte al Statelor Unite, George W. Bush, în timpul ceremoniei de la Casa Albă. Pe 7 februarie 2009, postul de televiziune a lansat o ecranizare a vietii Dr. Ben Carson, „Gifted Hands” (Mâini Inzestrate) avandu-l in rolul principal pe deținătorul premiului Oscar Cuba Gooding Jr. Cărțile sale motivatoare Mâini înzestrate, Gândește cutezător, Și tu ai creier și Asumă-ți riscul, sunt traduse în limba română și se pot achiziționa de la Editura Viață și Sănătate (viatasisanatate.ro).

Dr. Linda Ferry, cercetător al Universitatii Loma Linda, ale cărei cercetări au dus la descoperirea Bupropion-ului – comercial “Zyban” si pentru care a primit Medalia pentru controlul fumatului din partea Organizatiei Mondiale a Sănătătii.

Spitalul Adventist din Florida, SUA

Media

În prezent, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea deține 16 centre media.

Adventist Television Network

Adventist Television Network a lansat in anul 2003 Hope Channel, un canal de televiziune adventist mondial, care funcționează 24 de ore/zi, disponibil inclusiv online la www.hopetv.org. Programele Hope Channel includ emisiuni zilnice in limba romană.
Adventist Television Network difuzează, de asemenea, programe prin satelit traduse simultan in 40 de limbi, transmise în toata lumea.

Adventist World Radio

Adventist World Radio (AWR) transmite mesajul Evangheliei in cele mai îndepartate colțuri ale lumii. AWR emite in 55 de limbi, inclusiv in limba română prin Radio Vocea Speranței. Programele pot fi ascultate în întreaga țară atât prin intermediul celor 50 de stații locale cât si pe internet la www.rvs.ro.

Tehnologie

Un rol important în împlinirea misiunii Bisericii l-a jucat tehnologia. De exemplu, Radioul Adventist Mondial (AWR) emite in peste 40 de limbi inclusiv, hindustana, mandarina si vietnameza. La rândul sau, BBC a declarat că dintre programele religioase din Rusia cele ale postului de radio adventist Vocea Sperantei s-au bucurat de cea mai mare popularitate.

În 1994, în cadrul unei inițiativei de comunicare cu bisericile locale, a fost înființată Rețeaua Adventistă de Comunicare, utilizând televiziunea prin satelit. Această tehnolgie a fost folosită in 1995 cu ocazia primului program de evanghelizare prin satelit al Bisericii, recepționat de 100 000 de persoane in 676 de locații urmând ca în 1998 programul Net’98 să cuprindă cele șase continente, fiind recepționat in 7.600 de săli, în peste 100 de țări fiind tradus simultan in 40 de limbi. Conform statisticilor, fiecare transmisie a fost receptată la nivel mondial, de aproximativ 1.400.000 de persoane.